Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Владика Алексеј служио у Покровској цркви

Његово Преосвештенство Епископ  хвостонски  г. Алексеј, викар Патријарха Српског, служио је данас у седму недељу по Духовима  Св. Архијерејску Литургију у цркви Покрова Пресвете Богородице у Београду.

Епископу Алексеју  саслуживали су протојереји-ставрофори Слободан Аксентић, Јован Милановић, јереји Гаврило Рајић, Ненад Продић и ђакон Немања Калем.
Преосвећени Владика се после прочитаног Јеванђеља обратио присутним верницима пригодном беседом и истакаода да је данас диван дан, јер смо се сабрали у овом двином храму који је под заштитом под Богородице, под њеним покровом. Увек постоје две врсте људи, они који се радују Господу и радују се добром и они који су злуради, и то ће тако бити све до краја света. Наша је брига друга, како ми да се радујемо Христу, како ми да отворимо врата Христу, како ми да повичемо “Помилуј нас сине Давидов” јер проблем је нашег духовног слепила које настаје грехом, а нема дана да човек не загреши. Морамо да нагласимо да је данас на Св. Литургији био присутан велики број мале деце која су примила св. Причешће.
.После Св. Литургије  за Владику, служашче свештенство приређено је послужење у сали парохијског дома Покровске цркве.

Текст и фотографије прота Драган Предић

Leave a comment